VARNING!!

Ett SMS vars avsändare utger sig att vara Tandläkarhuset i Grästorp har skickats under onsdagseftermiddagen, den 1/4 2020. Meddelandet är falskt.

En person utger sig att vara Tandläkarhuset i Grästorp som tyvärr måste ställa in den bokade tiden, eftersom de fått reda på att viruset Covid-19 finns i huset. Ett dåligt aprilskämt? Inte för René Månstigen, klinikchef på Tandläkarhuset.

Klockan tre på onsdagen sändes det första falska sms:et. I texten stod det att mottagarens inbokade tid hos tandläkaren Marie Kofner var inställd eftersom Tandläkarhuset fått reda på att de har Covid-19 i lokalerna.
– Vi har inte någon anställd som heter Marie Kofner. Och jag har kollat upp det, det finns ingen privatperson i Sverige som heter så, inte ens någon som är tandläkare har det namnet, berättar en upprörd René Månstigen, klinikchef på Tandläkarhuset, för NLT.

Personen som fick meddelandet började ana oråd. Han är nämligen inte kund hos Tandläkarhuset. Personen hörde av sig till René som givetvis reagerade starkt.

– Just nu har vi det ganska tufft, det är inte så populärt att gå till tandläkaren i dessa tider med tanke på Covid-19. Men det här är ren ryktesspridning, sms:et är helt falskt! Vi har en samhällsviktig funktion och är mycket noga med att både våra medarbetare och patienter är friska. Minsta hosta så får de gå hem.

Tandläkarhuset flyttade in i de gamla postlokalerna 2017. Flytten var ett risktagande för René, han kunde inte veta hur det skulle arta sig. Det visade sig dock gå bra. En stor del av grästorparna är patienter hos Tandläkarhuset, men en osann ryktesspridning kan i värsta fall innebära slutet för praktiken:
– Vi vet inte hur många som har fått det här falska sms:et. Vi kan kursa för det här, många är rädda för viruset och att sprida en sådan sak som att vi skulle ha det i våra lokaler, det är hemskt.

Händelsen kommer att polisanmälas under torsdagsmorgonen. Med hjälp av dagens teknik kommer avsändaren förhoppningsvis gå att spåra.

– Vi vill veta vem det är som gör detta. Det är inte okej. Så många tandläkare kursar nu, det är många höga kostnader för tandläkarmottagningar, så det här är katastrofalt. Är det ett aprilskämt så är det väldigt, väldigt dåligt. Sådant här skämtar man inte om, säger klinikchef Månstigen.

Texten kommer från Nya Lidköpings-Tidningen
www.nlt.se

TILLBAKA TILL STARTSIDAN