Skip to main content

Allmänt om oss

Välkommen till vår hemtrevliga, handikappanpassade mottagning mitt i Grästorp. Våra lokaler är helt nya och fräscha och vi har toppmodern utrustning. Hos oss får du alltid ett vänligt bemötande av vår kunniga personal samt att vi prioriterar avtalade tider mycket högt då vi respekterar att din tid som patient är lika viktig som vår. Här finns även ett mysigt ljuddämpat rum med glasvägg där du kan låta ditt barn leka medan du blir behandlad eller under tiden ett större syskon blir behandlat. Vi utför:

 • Barntandvård
 • Borttagning av visdomständer
 • Blekningar (om du vill bleka dina tänder erbjuder vi dig en skonsam metod)
 • Bettskenor
 • Estetisk och kosmetisk tandvård
 • Implantatbehandlingar
 • Kompositfyllningar
 • Kron- och broterapi
 • Profylaxbehandlingar
 • Rotfyllningar
 • Skalfasader
 • Undersökningar

Specialisttandvård

För dig som behöver mer än allmäntandvård kan vi skräddarsy behandlingar inom alla tänkbara områden – från tandreglering till tandimplantat. Hos oss arbetar några av Sveriges mest erfarna specialister som ser till att du alltid får en professionell och säker behandling, även när du är tandvårdsrädd eller har särskilda önskemål. Vi har också nära samarbete med specialister dit vi remitterar patienter vid behov.

Om du får akut ont eller tandskada

Ibland är olyckan framme och en eller flera tänder skadas. Andra gånger har du kanske väntat lite för länge med en värkande tand och plötsligt får så ont att du behöver hjälp direkt. Då kan vi hjälpa till inom ett dygn. Är det däremot söndag eller helgdag rekommenderar vi att du söker dig till närmaste akutmottagning via vårdguiden.

Remiss förklarat

Remiss är en tandläkares hänvisning att söka vidare undersökning eller få vård vid specifika kliniker. För att besöka specialist- eller medicinsk tandvård krävs att du fått remiss. Till specialisttandvården kommer du på remiss från din ordinarie tandläkare hos oss eller från din läkare.

När en remiss kommer till oss gör respektive specialist en prioritering där angelägenhetsgraden bedöms. Om det är bråttom så kallas du så fort det går. Det kommer alltid ett meddelande både till dig och den person som skickat remissen som berättar hur länge du kommer att få vänta. Under tiden du väntar på att få komma till en specialistklinik har din ordinarie tandläkare ansvaret för din tandvård och har du frågor kan du givetvis vända dig till oss.

Ring direkt till vår klinik på telefon 0514-101 30 så får du veta mer.

Rädsla för tandläkare

För oss är det viktigt att du känner dig trygg som patient och vi har stor erfarenhet av att arbeta med tandvårdsrädda patienter. Det är därför bra om du berättar om detta redan när du bokar tid. Då kan vi förbereda vårt inledande samtal och lägga upp eventuella besök och behandlingar i små steg eller på ett sätt som känns bra för dig. Om du upplever ångest eller stark oro vid ditt första besök finns det möjlighet till olika lugnande hjälpmedel. Samtal, medicinering eller en kombination av båda två brukar vara en bra start. Hos oss slipper du också den vanliga sterila klinikkänslan – våra lokaler har designats för att bidra till avkoppling och trygghet. Besök oss gärna som en enkel förberedelse. Vi svarar på dina frågor och visar dig runt.

Barn- och ungdomstandvård hos oss

När ditt barn ska fylla tre år får du ett erbjudande om att registrera, eller lista som det också kallas, ditt barn hos valfri tandvårdklinik. Det går också bra att välja oss om du vill byta tandvårdsklinik när ditt barn är äldre än tre år. Som kund hos oss på Tandläkarhuset får ditt barn sedan kallelse till regelbundna, kostnadsfria undersökningar.

Lista ditt barn

Att lista barn och ungdomar hos oss är enkelt. Ring oss eller fyll i formuläret under menyn ”Lista dig” och skicka meddelandet så sköter vi resten.

Barn- och ungdomstandvården är kostnadsfri

Vanlig barn- och ungdomstandvård är kostnadsfri till och med december det år du fyller 23.

Hur ofta ska mitt barn undersökas?

Från tre års ålder får de barn och ungdomar som är listade hos oss erbjudande om att komma på undersökning minst vartannat år. Barnets individuella behov avgör hur ofta barnet ska komma till oss. En del barn och ungdomar har större behov av tandvård och kallas därför oftare.

Speciellt barnrum hos oss

Hos oss finns ett fint ljuddämpat lek- och pysselrum med glasvägg så att du kan se ditt barn som leker. Där kan du också lämna ett syskon medan du är på behandling med ett barn eller dig själv. Här finns bland annat Lego, en Briotågbana och ett vackert Akvarium som barnen gillar.